Keresés...

Világkupa-győztes sportoló érkezett

Minden idők legeredményesebb magyar aerobik versenyzője, Hegyi Dóra látogatott el csütörtökön a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába.


A debreceni Hegyi Dóra sporttörténelmet írt az elmúlt két évben a FLEX-HD SE színeiben. Megnyerte tavaly az aerobikosok világkupa-sorozatát női egyéniben, ami eddig egyetlen magyar versenyzőnek sem sikerült. A portugáliai Elvasban megrendezett Európa-bajnokságon egyéniben és csoportban ezüst-, párosban pedig bronzérmes lett, ráadásul a magyar válogatott - amelynek ő is tagja volt - a nemzetek közötti pontversenyt is megnyerte. A sikersorozat mindezek után idén is folytatódott, Hegyi Dóra a dél-koreai világbajnokságon második helyen végzett Bali Dániellel a vegyespárosok versenyében. A vb-n elért eredménnyel pedig kvalifikálták magukat a 2017-es wroclawi világjátékokra, ami a „nem olimpiai sportágak olimpiája”.

"A Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központnak küldetése, hogy a város és a régió élsportolóit, illetve utánpótlás korú versenyzőit kiszolgálja. Ha Debrecennek ilyen értékei vannak, mint a versenyaerobikosok, akik minden címet és eredményt elérnek, amit a világversenyeken el lehet, akkor nekünk minden támogatást meg kell adnunk, ami a hosszú távú kiváló teljesítményükhöz hozzájárul" – emelte ki a látogatáson Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

Balogh László az országban egyedülálló sportegészségügyi központ komplexitását hangsúlyozta, amikor körbevezette a sikeres, egyébként rekreáció-szervező és egészségfejlesztő diplomával rendelkező sportolót a létesítményben. A terheléses élettani, mozgásszervi, csontultrahang-, laboratóriumi, sportpszichológiai, antropometriai és sportgenetikai vizsgálatok mellett fizikoterápiás kezelésekre is lehetőség van a SET-ben. A komplexum megoldásokat kínál a versenyzőknek sérülések, túlterhelésből eredő problémák megelőzésében, illetve kezelésében is.

"A mi sportágunkban nagy a sérülések veszélye. Nekem is volt már fáradásos törésem a lábfejemben például, illetve porc-problémával is küszködtem, ezek miatt korábban mindig Budapestre kellett utaznom. Nagy előny az számunkra, hogy mostantól minden megelőző és rehabilitációs kezelés egy helyen áll rendelkezésünkre, itt Debrecenben" – mondta a világkupa-győztes aerobikos.

Minden idők legeredményesebb magyar aerobik versenyzője, Hegyi Dóra látogatott el csütörtökön a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába.

 
Elejére!