Keresés...

Mozgóképes kérdések az elméleti KRESZ-vizsgában

Mozgóképes kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ kérdésbank. Az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak. Ez a fejlesztés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék - ezáltal jobban megértsék - az adott közlekedési helyzetet. Így jóval felkészültebben kerülnek ki a forgalomba, melynek következményeként a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra jelentős mértékben javulhat.


A filmbejátszások legfeljebb 10 másodpercesek és a kérdés megválaszolására rendelkezésre álló egy percen belül akár többször is lejátszhatóak, de a válaszadásra összesen ezeknél a kérdéseknél is csak egy perc áll rendelkezésre. Nem változik a vizsgán feltett összes kérdés darabszáma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem.

Mint ismeretes, 2015 januárjában a számítógépes elméleti vizsga kérdésbankja teljesen megújult. A megújulás egyrészről a korszerűtlen, elavult ábrázolások, technikai megoldásokkal kapcsolatos kérdések modernizálásából állt annak érdekében, hogy a járművezető-jelöltek a gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhessenek meg. Másrészről a kérdések száma jelentősen megnövekedett, így elkerülhetővé vált az a helytelen tanulási módszer, amikor a vizsgázó csak memorizálja az adott kérdéshez tartozó helyes választ.

A mozgóképes kérdésekkel kapcsolatos módszertani útmutató videót itt tekintheti meg,  a KRESZ kérdésbank a www.nkh.gov.hu weboldalon érhető el.


 
Elejére!