Keresés...

300 hátrányos helyzetű kisgyermek és egy rendhagyó karácsonyi ünnepség

A Vodafone önkéntesei közel 300 hátrányos helyzetű kisgyermekkel együtt ünnepelték a közelgő Karácsonyt pénteken a Bálnában. Rendhagyó módon a gyermekek ezúttal nem csak kaptak, de maguk is adtak ajándékot. A karácsonyi meglepetés-csomagokért cserébe szebbnél-szebb rajzokat készítettek az önkénteseknek.


A gyermekek és az önkéntesek barátsága immár hosszú múltra tekint vissza. A Vodafone Önkéntes Közösség, amely idén elnyerte az Önkéntes Központ Alapítvány „Az év Vállalati Önkéntes Programja 2015” díját, évek óta támogatja a Váci Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményt (EGYMI), a Gyömrői Gyermekotthont, a Zuglói Általános Iskola és EGYMI-t, az Anyaoltalmazó Alapítványt és a Szellő Általános Iskola és EGYMI-t. A dolgozók 2010 óta közel 24 ezer munkaórát fordítottak arra, hogy megkönnyítsék a gyermekek életét. Szebbé, komfortosabbá varázsolják a lakóhelyiségeket és a tantermeket, kerteket, sportpályákat építenek vagy újítanak fel. Gyakran szerveznek olyan programokat, amelyek során a közös élményen van a hangsúly, hisz a gyermekek érezhetően a szeretetnek és a törődésnek örülnek legjobban.

A pénteki ünnepség is az örömteli együttlét jegyében telt. A reggelit követően előkerültek a színes ceruzák, és még mielőtt a gyermekek és az önkéntesek közösen végigizgulták volna Német Luca interaktív, zenés táncos bábelőadását, mély átéléssel rajzolták meg együttes erővel az idei Karácsony legszebb díszeit.

A hátrányos helyzetű gyermekek számára rendezett ünnepség mellett a vállalat idén Karácsonykor egy online kampánnyal is támogatja a rászorulókat. Minden a Facebookra, Twitterre vagy Instagramra #MINDIGEGYUTT hashtaggel posztolt családi fotó után a Vodafone további két fahasábbal egészíti ki az Ökumenikus Segélyszervezet 40 tonna tűzifából készült Adományfáját, amelynek alapanyaga az ünnepek után rászoruló családokhoz kerül.









 
Elejére!