Keresés...

Mészáros B. Endre vehette át az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2000 óta minden esztendőben odaítéli a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, mellyel elismeri egy-egy médiamunkatárs szakértelmét, lelkiismeretes munkáját, mellyel hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez. Idén Mészáros B. Endrének, a Dunántúli Napló újságírójának ítélte oda a díjat az egyetem legfőbb döntéshozó testülete.


Immár tizenöt éves hagyomány a Pécsi Tudományegyetemen az Adventi sajtószalon, melyen lehetőség nyílik a sajtó munkatársainak az egyetem vezetésével kicsit kötetlenebb hangulatban beszélgetni, nem úgy, mint a villáminterjúk vagy protokoll-események során. A rendezvénynek a Dr. Halasy-Nagy József Aula adott otthont, mely patinás megjelenésével, visszafogott dekorációjával az Advent ünnepéhez, a Karácsony-váráshoz méltó atmoszférát teremtett.

 „Büszkék lehetünk a Pécsi Tudományegyetemen az idei esztendőben elért eredményeinkre – értékelt Bódis József, az egyetem rektora. Csak néhány jelentős sikert emelnék ki. Átadtuk a teljes körűen felújított, rendkívül modern felszereltségű Janus Pannonius Klinikai Tömböt, valamint a hiánypótló Rehabilitációs Központot. Ezekkel a beruházásokkal egyértelműen a régió egészségügyi centrumává vált a PTE. Oktatási vonalon egyre előkelőbb pozíciókban láthatjuk viszont a PTE-t a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban. Tovább emelkedett a külföldi hallgatóink száma, és minden esélyünk megvan rá, hogy öt éven belül elérjük az 5000 fős álomhatárt ezen a téren” – tette hozzá a rektor.

Az Adventi sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat, melyet Mészáros B. Endre, a Dunántúli Napló újságírója nyert el, aki az elmúlt évtizedekben számos alkalommal mutatott be érdekes portrékon keresztül PTE-s oktatókat, kutatókat a regionális napilap hasábjain, és annak online verziójában, sok ezer olvasóhoz eljuttatva így a pécsi egyetem hírnevét.




 
Elejére!