Keresés...

Rekord a DExpón!

Nem csak jubileumi volt, de az eddigi legnépszerűbb is az idei DExpo, több mint 4600-an vettek részt a Debreceni Egyetem nyílt napjain.


Rendkívüli érdeklődés mellett tartott tájékoztatót a DExpo mindkét napján, november 18-án és 19-én is Bartha Elek oktatási rektorhelyettes. Ismertette a középiskolásokkal a Debreceni Egyetem széles képzési kínálatát, az ösztöndíj-lehetőségeket, a sport- és szabadidős programokat, valamint szólt az intézmény nemzetközi rangsorokban elért helyezéseiről is. A karok standjainál, a Díszudvarban választ kaphattak a diákok a különböző szakokat érintő kérdéseikre, megtudhatták, hogyan lehet az egyetem saját fejlesztésű DExam nyelvvizsgáját letenni, milyen problémákban tudnak segíteni a Mentálhigiénés Központban és hogyan működik a tehetséggondozó program, a DETEP.

- Az, hogy ebben az évben már 4630 diák jött el nyílt napjainkra, egyértelműen jelzi az egyre nagyobb érdeklődést egyetemünk iránt. Az ország minden részéből érkeztek diákok, a kelet-magyarországi megyéken kívül a Dunántúlról is, sőt a határon túli területekről: Erdélyből és Felvidékről is fogadtunk csoportokat – összegezte a tapasztalatokat Rőfi Mónika, a szervező Alumni Központ vezetője.

Teltház előtt vetítették az egyetem életét bemutató filmeket a DExpo Moziban, az intézmény kincseinek, például az ólomüveg ablakoknak a történetét is megismerhették a diákok, valamint bepillanthattak a gólyatáborok mindennapjaiba.

Órákra, előadásokra is beülhettek a középiskolások a különböző campusokon, a Gyógyszerésztudományi Karon patkányt boncoltak, az Általános Orvostudományi Karon pedig egy nyitott szívműtétbe is bepillanthattak. Élményeikről, tapasztalataikról várják a szervezők a diákok észrevételeit a dexpo@unideb.hu címre, ahol esetleg felmerülő további kérdéseikre is választ kaphatnak.




 
Elejére!