Keresés...

Mindent az egyetemről!

Villámcsődülettel, hőlégballonnal, szülinapi tortával és filmekkel is várja a középiskolásokat a Debreceni Egyetem november 18-19-én, a DExpón.


Ez már a tizedik év, amikor nyílt napokra hívja a középiskolásokat és szüleiket a Debreceni Egyetem. A kétnapos rendezvény jó alkalom arra, hogy az intézmény bemutassa széleskörű képzési lehetőségeit az egész ország számára – hangzott el a 10. DExpo pénteki beharangozó sajtótájékoztatóján.

  "A Debreceni Egyetem az országban elérhető oktatási területek szinte mindegyikével rendelkezik: 67 alap- és 78 mesterszakot, valamint 5 osztatlan képzést indítottunk ebben a tanévben. Ha ehhez az előadóművész alapszakokat és a felsőoktatási szakképzéseket is hozzászámítjuk, akkor már a 200-hoz közelít képzéseink száma" – tájékoztatott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Bartha Elek kiemelte: az oktatás minőségét a nemzetközi rangsorok is igazolják, hiszen mindegyikben az első 3-4 magyarországi egyetem között szerepel a debreceni. Több száz Erasmus-partner és egyéb ösztöndíj-lehetőség várja a tanulókat, miközben külföldiek is egyre többen választják a Debreceni Egyetemet: a jelenlegi 30 ezer hallgatóból 4500-an érkeztek más országokból.

A 10. DExpón, szerdán és csütörtökön bemutatkoznak az egyetem karai, illetve ösztöndíj-lehetőségekről, sport- és szabadidős programokról is tájékozódhatnak majd a középiskolások. Szüleiket külön tájékoztató fórumra várják, valamint egy kiadványt is készítenek számukra, többek között kollégiumi férőhelyekről, könyvtári szolgáltatásokról, szórakozási lehetőségekről.

  "Újdonságként idén a DExpo Mozit is megnyitjuk: a Debreceni Egyetem kincseiről, érdekességeiről, gólyatáborairól vetítünk filmeket a leendő hallgatóknak. Flasmobbal, pompon- és hip hop bemutatóval, valamint számtalan meglepetéssel is készülünk. Emellett hőlégballon várja őket a Főépület előtt, amiről élőképet készítünk majd, és a születésnapi tortából is mindenkinek jut egy szelet" – sorolta Rőfi Mónika, az Alumni Központ vezetője.

  "A DEHÖK kétszáz képviselője lesz jelen a tájékoztatókon, akik szívesen beszámolnak a hallgatói életről az érdeklődő fiataloknak, különös tekintettel a sport- és közéletre, mivel ilyen gazdag kínálat sehol máshol nincs az országban. A két nap alatt ötven önkéntesünk is segíti az egyetemre érkező középiskolásokat és szüleiket" – ismertette Bognár István Ádám, a DEHÖK elnökhelyettese.


 
Elejére!