Keresés...

Nyílt napok az egyetem középiskolájában

Hatodik és nyolcadik osztályos diákokat, valamint szüleiket várják a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumába és Általános Iskolájába.


Az intézmény jövőre is négyféle négyévfolyamos képzéssel várja az általános iskolát befejező tanulókat. A gazdasági, valamint a jogi-kommunikációs tagozatát a bölcsészet, a nyelvek, a média és a gazdaság iránt érdeklődő fiataloknak ajánlja. A műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti osztályba pedig a matematikában és a természettudományokban jeleskedő diákok jelentkezését várják. 2016-ban is indul ötévfolyamos, nyelvi előkészítő osztály azoknak, akik készek egy évvel meghosszabbítani középiskolai tanulmányaikat a ma már nélkülözhetetlen nyelvtudás biztos megalapozása érdekében, az angol nyelvi előkészítő osztály óráinak több mint fele ugyanis ezt a célt szolgálja.

Aki szeretne bepillantani a „Kossuth” életébe, beülni egy tanítási órára, vagy részletes információkat hallani a felvételi eljárásról, illetve a felvételire való felkészülés technikáiról, azokat november 3-án, kedden várják a Csengő utcai intézménybe. A 8 órakor kezdődő bemutatkozó, tájékoztató előadás után csoportosan tanórákon és egyéb tájékoztatókon, beszélgetéseken vehetnek részt a nyolcadik osztályos diákok az iskola tanulóinak részvételével.

November 4-én, szerdán pedig a hatévfolyamos képzések iránt érdeklődő hatodikosok ismerhetik meg a gimnazisták életét. Az iskola már több mint két évtizede humán- és reálorientációjú osztályt indít a gimnáziumra érett, tehetséges, hatodik osztályt elvégző diákok számára, akik nyugodt tempóban szeretnének felkészülni a biztos továbbtanulásra.

A nyílt napok délutánjain 17 órától szülői tájékoztatókat tartanak, ahol az iskola vezetése és tanárai mutatják be a gimnáziumot, az itt folyó munkát és eredményeit, a képzési kínálatot. Az érdeklődő szülők megismerhetik továbbá a felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és teendőket.

Részletes információk ide kattintva érhetők el.


 
Elejére!