Keresés...

Eötvös Károly Intézet nyílt levele Tállai András országgyűlési képviselőhöz

Tállai András

országgyűlési képviselő,
a Belügyminisztérium államtitkára,
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke

részére

Tisztelt Képviselő Úr!

2016. február 26-án került fel az Ön Facebook-oldalára a nagycsécsi térfigyelőkamera-rendszer átadásáról szóló a fotósorozat. A képek tanúsága szerint az ünnepségen a nemzeti színű szalagot óvodáskorú gyerekek tartották, akik műsort is adtak, biodíszletként szolgálva az Önt népszerűsítő és nyilvánvalóan politikai célú akcióhoz.

Az Eötvös Károly Intézet megítélése szerint a fenti akció a gyerekek alapvető jogait sérti, őket ugyanis nem szabad kampányeszközzé tenni. Önmagában az is furcsa, hogy a város ünnepséget rendez a térfigyelőkamera-rendszer átadásának alkalmából, ez azonban ízlés kérdése. A gyerekek politikai célú felhasználása viszont nem az.

Az Eötvös Károly Intézet 2015-ben nyílt levelet küldött minden országgyűlési képviselőnek – így Önnek is – a demokráciára nevelő oktatás érdekében, amelyben pártállástól függetlenül arra kérjük a politikusokat, vállalják, hogy a törvény szellemét betartva tartózkodnak a közoktatási intézményekben tett kampánycélú látogatástól. A levelet az alábbi linken találja: http://iskolaespolitika.hu/portfolio-archive/ajanlas-politikusoknak/

Arra szeretnénk kérni, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, és a jövőben Ön is tartózkodjon kisgyerekek politikai célú használatától.

Budapest, 2016. február 28.

Tisztelettel:

Eötvös Károly Intézet


 
Elejére!