Keresés...

Indul a keresztféléves képzés

Februárban 360 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Debreceni Egyetemen induló keresztféléves képzéseken.


Több mint 6 %-kal emelkedett az előző évhez viszonyítva a keresztféléves képzésekre felvételt nyert hallgatók száma a Debreceni Egyetemen: míg 2015 februárjában 337 hallgató kezdte meg tanulmányait, idén ennél többet, 360 diákot vettek fel. Az intézmény14 kara közül most hét indít képzést, 29 mesterszakon.

A hallgatók közül 252-en nappali tagozaton, 108-an pedig levelező tagozaton tanulnak majd. A legtöbben a Gazdaságtudományi Karon, ahová 126 hallgatót vettek fel. A tavalyihoz képest jelentősen nőtt a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, valamint a Természettudományi és Technológiai karra felvettek száma.

A Debreceni Egyetem keresztféléves képzéseire összesen 1039 jelentkezést adtak be, első helyre 423-an-jelentkeztek, ami 9, illetőleg 5%-kal több a tavalyinál.

A keresztféléves felvételi adatok itt olvashatók.

A keresztféléves felvételi eljárásban országosan alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel. A legnépszerűbbek a gazdaságtudományi és a mérnöki képzések voltak.


 
Elejére!