Keresés...

Európa a polgárokért konferencia - 2015. október 28. Budapest


  • 2015. október 28.

A Tempus Közalapítvány konferenciát szervez az Európa a polgárokért programról, amelynek célja, hogy a széles közönséggel is megismertesse az Európa a polgárokért projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat.

Időpont: 2015. október 28.
Helyszín: Tulip Inn Budapest Millennium Hotel (1089 Budapest, Üllői út 94.)

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

A program elsősorban önkormányzatok és nonprofit / civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására és a tapasztalatcserére.

A konferencián a jó példák megismerését, adaptálását gyakorlatias szemléletű beszélgetések segítik, ahol számítunk a közönség hozzászólásaira, aktív részvételére.

A konferencia központi témái:

  • Aktuális kérdések az Európai Unióban az aktív polgárság szemszögéből
  • Szolidaritás válság idején
  • A fiatalok és az EU: a tájékozódástól az elköteleződésig
  • Műhelymunkák: „Európa a polgárokért” projektbemutatók és beszélgetések
  • A részletes program megtekintéséhez kérjük, látogassa meg a konferencia oldalát.


A rendezvényre várjuk önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, valamint az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ...



 
Elejére!