Keresés...

Gyorsan, közösségi közlekedéssel a Sportarénába áthelyezett Plácido Domingo koncertre

2016. augusztus 10-én (szerdán) 20:30-tól a Papp László Budapest Sportarénában ad ingyenes koncertet a Plácido Domingo. Az eseményt az eredetileg meghirdetett helyszínről, a Szent István Bazilikától a várható kedvezőtlen időjárás miatt áthelyezték. A Sportaréna kényelmesen és gyorsan megközelíthető közösségi közlekedéssel, elsősorban az M2-es metróval vagy az 1-es villamossal. A koncert után – a kényelmesebb hazautazás érdekében – mindkét említett járat sűrűbben közlekedik majd. Közleményünkből kiderül, pontosan hogyan közelíthető meg a Sportaréna.

Érkezzen közösségi közlekedéssel a Papp László Budapest Sportarénához!

Plácido Domingo augusztus 10-i koncertjét az eredetileg meghirdetett helyszínről áthelyezték a Papp László Budapest Sportarénába, amely leggyorsabban az M2-es metróval vagy az 1-es villamossal közelíthető meg. Mindkét járat megáll a Sportarénánál, és kötöttpályás járművek lévén torlódás sem akadályozza menetrend szerinti közlekedését. A BKK javasolja, hogy aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, azok előre váltsanak menetjegyet, hogy ne a koncertről hazafelé kelljen sorban állniuk.

A Papp László Sportaréna a főváros egyes területeiről az alábbiak szerint közelíthető meg:

  • Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevétele javasolt. A metróról a Puskás Ferenc Stadion megállónál kell leszállni.
  • Az Óbuda, a XIII. kerület, a Ferencváros vagy Kelenföld irányából érkezőknek az 1-es villamosra célszerű szállniuk, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.
  •  Aki Káposztásmegyerről, Újpestről, vagy Angyalföldről jön, annak a 20E, a 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választania. A felsorolt járatok Keleti pályaudvar M végállomásáról az M2-es metróval érhető el a Sportaréna.
  • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a Sportaréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.
  • Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, amelynek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M megálló.
  • Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80-as és 80A trolibusz használata javasolt, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M megállóban kell leszállni.
  • A Dél-Buda felől érkezőknek az M4-es metróval célszerű utazniuk a Keleti pályaudvar végállomásig, ahonnan az M2-es metróval érhető el a Puskás Ferenc Stadion állomás.
  • A Szent István Bazilikától a Deák Ferenc tér néhány perc sétára található; innen az M2-es metróval utazhatnak a Puskás Ferenc Stadion M állomásig.
  •  A Keleti és a Déli pályaudvarról az M2-es metróval érhető el a Sportaréna, míg a Nyugati pályaudvartól a Deák Ferenc tér M állomásig az M3-as metróval, innen a Puskás Ferenc Stadionig az M2-es metróval lehet utazni.
  • A Népliget, illetve az Árpád híd buszpályaudvartól egyaránt az 1-es villamost célszerű igénybe venni, amelyről a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni. A Kelenföld buszpályaudvarról érkezőknek az M4-es metróval célszerű utazniuk a Keleti pályaudvar végállomásig, ahonnan az M2-es metróval érhető el a Puskás Ferenc Stadion állomás.


A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

A Papp László Sportarénából történő hazautazáshoz is a közösségi közlekedési lehetőségek széles kínálata áll rendelkezésre, a következők szerint:

  • Buda, a belváros, illetve Kőbánya irányába az M2-es metró igénybevétele ajánlott. Az utolsó metró a Déli pályaudvar irányába 23:32-kor, az Örs vezér tere felé pedig 23:47-kor indul a Puskás Ferenc Stadion állomásról.
  • Óbuda és a XIII. kerület, illetve Ferencváros és Kelenföld felé az 1-es villamossal érdemes utazni. A Bécsi út/Vörösvári út irányába az utolsó villamos 23:41-kor indul, az Etele út/Fehérvári út felé pedig 23:47-kor.
  • Káposztásmegyer, Újpest vagy Angyalföld irányába a koncert vége után a Keleti pályaudvarig az M2-es metróval, majd innen a 30-as autóbusszal lehet utazni. A 30A és a 230-as járat ekkor már nem közlekedik. Az utolsó 30-as autóbusz a Keleti pályaudvar M végállomásról 23:26-kor indul.
  • Újpalota, Rákospalota illetve a XVI. kerület felé a legjobb választás a 130-as busz. Az utolsó jármű a Puskás Ferenc Stadion M végállomástól 23:11-kor indul.
  • Pestszentlőrinc, Kispest, illetve Kőbánya felé a 95-ös autóbusszal célszerű utazni. Az utolsó jármű 23:42-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról.
  • Az Újlipótváros illetve a Városliget és környéke irányába az utolsó 75-ös trolibusz 23:18-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról. Zugló belsőbb területei felé este a 80-as trolibusz közlekedik, az utolsó jármű 23:45-kor indul tovább a Puskás Ferenc Stadion M megállóból.



Aki éjfél környékén, vagy később indul haza vagy tovább a Papp László Budapest Sportarénából, érdemes az éjszakai járatok egyikét választania:

  • az 1-es villamos vonalán közlekedő 901-es, 918-as, illetve 937-es éjszakai autóbuszt,
  • Pesten a Sashalmot, Mátyásföldet és Cinkotát érintő, a budai irányban pedig Farkasréten és Gazdagréten keresztül a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 908-as éjszakai autóbuszt,
  • Rózsadomb, illetve a Rákosszentmihály és Árpádföld felé a 931-es éjszakai autóbuszt,
  • Észak-Buda, illetve Kőbánya, Zugló belsőbb területei vagy Rákoskeresztúr felé a 956-os, vagy a 990-es éjszakai autóbuszt


Megközelítés és parkolás a gépkocsival érkezőknek

A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval az Ifjúság útján át közelíthető meg a Stefánia út, a Kerepesi út, vagy a Dózsa György út felől. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg a Sportarénát. A koncert alatt a parkolási díj 1500 Ft/alkalom.

2016. augusztus 10-én (szerdán) 20:30-tól a Papp László Budapest Sportarénában ad ingyenes koncertet a Plácido Domingo. Az eseményt az eredetileg meghirdetett helyszínről, a Szent István Bazilikától a várható kedvezőtlen időjárás miatt áthelyezték. A Sportaréna kényelmesen és gyorsan megközelíthető közösségi közlekedéssel, elsősorban az M2-es metróval vagy az 1-es villamossal. A koncert után – a kényelmesebb hazautazás érdekében – mindkét említett járat sűrűbben közlekedik majd. Közleményünkből kiderül, pontosan hogyan közelíthető meg a Sportaréna.




 
Elejére!