Keresés...

Kedvezményes erdei iskola a Nyugat-Mátrában (pályázat)


  • 2015. szeptember 29.

A rózsaszentmártoni székhelyű Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület, a Rózsa Erdei Iskola üzemeltetője, pályázatot hirdet „Együtt az osztályommal” címmel.

Lehoczky János Díjjal kitüntetett szakmai közösség



Pályázat célja

Lehetőséget biztosítani azoknak az osztályközösségeknek, akiknek a jelen gazdasági helyzetben nincs, illetve korlátozott mértékben van lehetősége erdei iskola program keretében a közösségi szerepvállalás és megélés gyakorlatára, tapasztalás útján szerzett ismeretek elsajátítására, környezetünkkel történő toleráns együttélésének megismerésére.

Pályázók köre: általános iskolai osztályközösségek

Támogatott erdei iskola időpontok:
  • 2016. május 2-6
  • 2016. május 9-13
  • 2016. május 16-20
  • 2016. május 23-27
A Gyermekláncfű Egyesület szervezésében megvalósuló erdei iskola program keretében minden héten egy-egy osztályt fogadunk és támogatunk.

Támogatás mértéke: 787920 Ft (196980 Ft/hét)



Támogatott erdei iskola programterve:

       1. nap

de: érkezés Rózsaszentmártonba, Rózsa Vendégházba, szállásfoglalás
du. kézműves foglalkozás: Fazekasság
este: éjszakai túra a közeli kiserdőben


      2. nap

de. du. „A BÚZASZEMTŐL A KENYÉRIG” : mindenki kap egy búzaszemet és útjára indítjuk, s a búzaszemet elkísérjük azon az úton, amíg a Rózsa Pékségbe nem ér és ott megfigyeljük, hogyan készül a lisztből a kenyér, zsömle és az egyéb péksütemény. A búzatábláig tartó sétánkon megszólítjuk az úton lakó füveket, fákat, állatokat s egy-egy mesét, versikét is elmondunk közös szórakoztatásunkra. Megtekintjük a búzatermesztéshez szükséges gépeket. A kenyértésztából mi is készítünk lángost a Rózsa Vendégházban.


      3. nap

de.du.: „NYUGAT-MÁTRA ÉLŐVILÁGA”– növény és állatismereti túra (Somlyó, Széleskő 5km oda, 5km vissza),



4. nap

de.du.: „SZORGOS MUNKÁSOK BIROADALMA: meglátogatjuk a szomszéd méhészetet és megismerjük a méhek csodálatos világát. Visszaérkezve a Rózsa Vendégházba felhasználjuk a méhek ajándékát, a mézet, és mézeskalácsot készítünk, kisütjük, díszítjük.


5. nap

de: Falujárárás – ismerkedés a település múltjával, jelenével (Lignitbányászati Emlékház, Faluház, Rózsakert, Petőfi park)
du: hazautazás


Költségek

Az egész hetes erdei iskola program megvalósításának kedvezményekkel csökkentett költsége 296 740 Ft (szállás, étkezés, program).

A támogatásban részesülő osztálynak legalább 18 főnek lennie kell. A költségek 18 főre kerültek kiszámításra, amennyiben eltérés jelentkezik a létszámban, úgy a többletlétszámra 16 485 Ft-ot kell megtéríteni. A kísérő pedagógusok (2 fő) a Gyermekláncfű Egyesület vendégei.


Erdei iskola helyszíne: Rózsa Vendégház Rózsaszentmárton Kölcsey út 80


A benyújtás módja

A hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapokat küldjék el a Gyermekláncfű Egyesület 3033 Rózsaszentmárton Kölcsey út 80 postacímre vagy a tothistvan@gyermeklancfu.hu e-mail címre.

Benyújtási határidő: 2015. szeptember 29.
A nyertes pályázókat 2015. október 10 -ig e-mailben értesítjük.
További információ kérhető Tóth Istvántól, e-mailben tothistvan@gyermeklancfu.hu vagy telefonon – 20/9685-791




 
Elejére!