Keresés...

A Blikk című lapban megjelentekre reagálva a BKK Zrt. a következő tájékoztatást adja:


A Solaris T18 típusú csuklós trolibusz a gyártó Solaris-Skoda megbízásából végzett rutinteszt során sérült meg. A gyártó által felkért járművezető - a BKV Zrt. típusengedéllyel rendelkező kollégája - kis sebességgel nekitolatott egy oszlopnak. Mindez 2015.07.01-én történt.


Az eladó, a tulajdonos és az üzemeltető közötti megállapodás értelmében a járművek tesztelése, ellenőrzése valamint vizsgálata során bekövetkező eseményekért és károkért az eladó köteles helytállni. Ennek megfelelően a gyártó rövid időn belül, saját költségén javíttatta a még jelenleg is az ő tulajdonában álló járművet.

Az új trolibusz bemutatására eddig azért nem került sor, mert a jármű a típusengedély nélkül nem kerülhet forgalomba. Ennek megszerzése is a Solaris-Skoda feladata, jelenleg tartanak a szükséges tesztelések.

Tekintettel arra, hogy a típusengedély megszerzésére hamarosan sor kerül, a BKK szeretné a nagyközönségnek is bemutatni az új trolibuszt, augusztus végén egy járműbemutató keretében, amelyen - a Blikk-ben megjelentekkel ellentétben - nem Tarlós István főpolgármester, hanem Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes Dr. Dabóczi Kálmán vezérigazgatóval közösen vesz részt.

Utasokat azonban csak azután szállíthatnak a trolibuszok, ha a prototípus járművek teljesítik a 2000 kilométer utasok nélküli futástesztet is.



 
Elejére!