Keresés...

Ösztöndíj a legjobbaknak

49 hallgató vehette át a Debreceni Egyetemen az Igazságügyi Minisztérium Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíját.


Az Igazságügyi Minisztérium 2015 novemberében mutatta be a „Jogászképzés színvonalának emelését célzó programokat”, amely alapján a Kormányzat az idei költségvetésben 500 millió forintot különített el a jogászképzés színvonalát emelő programok támogatására.

  "Az igazságügy egyik stratégiai célkitűzése, hogy szakmailag felkészült kollégák kerüljenek ki az egyetemekről. Olyan fiatalok, akik képesek a konfliktusok kezelésére, hiszen egy társadalom csak így lehet sikeres és versenyképes" – mondta Vízkelety Mariann. Az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára az ösztöndíjátadó ünnepségen kijelentette: meggyőződése, hogy ma Magyarországon nincs jogásztúlképzés, de fontos, hogy ne csak elegendő, hanem jobb és képzettebb legyen a következő generáció.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes beszédében felidézte a jogászképzés több évszázados debreceni hagyományait, kiemelve azt a néhány évtizedet, amikor kényszerűen szüneteltetni kellett a kar működését. 20 évvel a képzés újraindítása után a kar egyre népszerűbb, mutatja ezt az is, hogy idén csaknem 10 %- kal nőtt az ide jelentkező leendő joghallgatók száma.

  "Örömteli alkalom ez a mai nap a jogi karok, elsősorban a vidéki fakultások életében, hiszen legtehetségesebb hallgatóikat az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíj-támogatásban részesíti, elismerve eddigi teljesítményüket, illetve mindezzel további kiváló eredmények elérésére ösztönözve őket" – fogalmazott köszöntőjében Szabadfalvi József, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja.

Kimagasló tanulmányi eredménye és szakmai teljesítménye alapján a Debreceni Egyetem 62 hallgatója nyújtott be pályázatot, közülük 49-en jártak sikerrel. Ők részesülhetnek a Nemzeti Kiválósági Ösztöndíjban, amelynek összege 5 hónapon át havi 50.000.- Ft.

Az ösztöndíjnak köszönhetően a Debreceni Egyetemen tanuló joghallgatók szakmai munkáját  több mint 12 millió forinttal támogatja a Kormányzat.

A hallgatók névsora ide kattintva olvasható.

Az igazságügy egyik stratégiai célkitűzése, hogy szakmailag felkészült kollégák kerüljenek ki az egyetemekről. Olyan fiatalok, akik képesek a konfliktusok kezelésére, hiszen egy társadalom csak így lehet sikeres és versenyképes

 
Elejére!