Keresés...

Életmentő kossuthosok

Előkelő helyezéseket értek el az országos elsősegélynyújtó versenyen a Debreceni Egyetem köznevelési intézményeinek diákjai.

Hagyomány már, hogy a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája éremmel tér haza az országos elsősegélynyújtó versenyről. A Veszprémben szeptember 11-én rendezett döntőn, ahol 21 általános iskolai és 20 középiskolai csapat versenyzett, a debreceni kossuthosok, akik a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének megyei győztesei, idén is remekeltek: az általános iskolai csapat a dobogó 2. fokára, a középiskolai csoport a 3-ra állhatott fel. Felkészítő tanáraik Lukácsné Kovács Edit iskolavédőnő és Krakomperger Zsolt pedagógus voltak.

A versenyzőknek utcai késelés, autógázolás, kerékpáros, gördeszkás balesetek sérültjeit kellett megmenteniük. Az életszerű sebeket a Vöröskereszt sminkesei készítették el. Idén a csecsemő-újraélesztés és a gyermekek ellátása nagy hangsúlyt kapott a szokásos feladatok – újraélesztés, artériás, vénás vérzések, törések kezelése – mellett, a gyermekek elsősegélye állt a verseny középpontjában.

 
Elejére!